Butter - ohh buttah

Jag och Lisa var och handlade på Coles och vi kunde inte hitte smör! Vi letade och letade och tillslut så sa jag till Lisa: Vad tusan, nu frågar vi nån!

Jag gick fram till en kille som såg ut som han inte riktigt visste vart han hörde hemma men jag frågade iaf: Excuse me, where can I find butter?
Han: Butter? sorry I don't know what you mean..
Jag: ?! BUTTER
Då kommer Lisa också fram och jag frågar henne vad fan smör heter på engelska?!
Lisa: ja.. butter
Jag: ja men han fattar inte! hur säger man det då?
Lisa till den anställde: You know, you have a sandwich and then you get some ham, cheese and....
Han: OOOOOH, BUTTAH!
Erika: Jävla dialekt! IDIOT..

Så hittade vi vårt smör:) haha

Sen idag tänkte vi att vi läre ut och köra lite, så vi tänkte att vi åker till affärn, nära och bra!
Vi hann komma ungefär 200 meter och sedan börjar bilen pipa och vi inser att bilen går på reservtanken!
Vem Fan hyr ut en bil, lämnar över den så att man knappt tar sig ur garaget? en liten fråga bara!
Vi parkerade bilen på första bästa ställe sen gick vi och letatdeen bensinmack. som tur var låg den inte allt för långt bort och vi körde dit för att tanka.


Men problemen var inte över.....
När vi tryckte på knappen för att öppna bensinlocket så ramlade det ner helt på marken, det var alltså trasigt och gick inte att sätta tillbaka! Numra åker vi med tanklocket I bilen isället för utanpå! Tom tank och trasigt bensinlock och körning på vänster sida?! Känns som att det kommer gå ungefär lika bra som att Lisa kommer att kunna titta på en haj.. ( Inte så bra odds)

Nu blir det sova.. hoppas vi får nåt vettigt att göra imorn och att vi hinner hem innan det blir mörkt!

puss och godnatt


Draft: Sept. 28, 2009

Träffade Melinda för första gången idag. Vi fick vänta ett bra tag men tillslut dök hon upp. Hon var väldigt trevlig men hur var vår första dag på jobbet då? Besvikelse... Kontorsgöra som att sortera mappar o dy. Ingen höjdare direkt. Sedan har vi ju den där geniet som skulle greja våra laptops... de anlände utan kablar. Någon med brains som kan lista ut hur i helskotta de ska fungera utan ström?!?! Aja, vi ska inte klaga, vi är ju trots allt i AUSTRALIEN!!

Nu ska vi kila ner till Pharmasia innan de stänger (klockan 23:00 varje dag?) otroligt, jag vet. Detta innebär att vi har hela 20 minuter på oss, dags för kvälsshopping...

Hörs snart igen!

Första jobbdagen

Vi påväg till jobbet. Erika cool-lugn & Lisa hyper. Som vanligt med andra ord.


Sneakpeek

Här kommer de första bilderna; dessa från vår första kväll här i DownUnder. Kommer förhoppningsvis fler snart.
Puiss-
Lisa

Första natten spenderades på detta rum med finfin utsikt över Sydney.Misslyckad vy av vad vi såg utanför hotellfönstret när vi anlände vid nio på lördagkväll.Erika är jetlag-påverkad.En Erika nerbäddad framför TV:n.


Äntligen framme..

Då har vi äntligen Newcastle-mark under våra fötter och ja, kära mor- och farföräldrar: resan har gått bra.

I gårkväll när vi anlände till Sydneys flygplats tog vi en taxi till vårt hotell Stamford. Chauffören var en riktig big, black bro' som prata i att vi borde stanna i stan och shake:a rumpa istället för att dra ut på landet... man han var trevlig. Väl framme tog vi oss en varsin välbehövd dusch. Eftersom Erika känner mig allt för väl fick jag börja eftersom: "Du tar längre tid på dig." :Hon villa med andra ord inte vänta på mig... :P
Efteråt drog vi ut och försökte leta rätt på något som kunde bota våra knorrande magar och efter att ha passerat ett par övergångsställen där man måste ha superfart för att hinna gå över innan det blir rött igen fann vi den: Stor och lysande - McDonken-skylten!
På vägen dit prasslade det till i busken och Erika flög upp i luften och pratade om någon jätteödla. En väldigt söt ödla måste jag medge då den var fluffigt grå med vit rumpa och skuttade därifrån.

Imorse vaknade jag vid sex och kunde inte somna om, sicken tur att vi somnat med TV:n på för där fanns Nalle Puh och Tigger som höll mig sällskap. Måste dock ha somnat tillslut för väckarna väckte oss båda och det var dags att dra vidare. Happy Cabby kom och plockade upp oss med en inrökt trevlig gammal gubbe till chaufför, Robert. Ombord fanns även en asiat som inte kunde särskilt mycket engelska. Bilresan tog dryga två timmar då vi stannade och åt mat efter vägen. (Just ja, såg även min första känguru idag, fast det var en liten död unge intill vägrenen.) Robert berättade lite om Newcastle för oss, han bor tydligen inte så långt ifrån vår lägenhet, och det verkar finnas en hel del fina stränder häromkring. Jämfört med kylan vi kände i gårkväll har det varit ganska varmt idag, bortsätt från blåsten, så vi hoppas på badväder snarast.

Lägenheten vi bor i är helt okej, vi har varsitt sovrum, toalett, tvättstuga, vardagsrum, kök och balkong. Vi saknar poolen vi läste om dock, men det är fint. Vi har ju en egen bil att trösta oss med. :) Bilder kommer senare. Idag har vi strosat runt lite här på byn och handlat oss lite förnödenheter. Funderade på att kika ut en sväng senare ikväll med men Erika ligger utslagen på soffan för tillfället så vi får se. Hon skulle ta en ”nap”, som nu har varat i snart två timmar…

Imorn kommer Melinda och hämtar upp oss inför första praktikdagen; får se hur det går. Just ja, jag som skulle stryka lite kläder. Allt jag äger ser för närvarande ut att ha manglats genom ett våffeljärn.

Ha det fint.
Lisa

 


På mamma Ingers begäran...

Så har vi anlänt till HongKong (Kingkong om du frågar Erika). Allt har väl flygigt på bra och om ca 45 minuter går vårt sista flyg med ändhållplats Sydney!!!
Klockan är för övrigt strax efter åtta på lördag morgon här. Kroppen skriker efter sömn och tystnad. Varför tar man med sig spädbarn på flygresor som sträcker sig närmare 12 timmar..? Borde vara strikt förbjudet. Hade trevliga grannar i allafall, det ska vi inte klaga på. En mycket trevlig brittisk dam med fluffigt hår som gödde oss med TicTAc. :D

När vi nu sitter här vi gate:n och väntar kan vi lika gärna ge en kort rapport av vad vi skådar:
En del går i fina munskydd och andas in sin egen andedräkt 24/7 (31 om du frågar Jake, 2 1/2 men...) trevligt.
En annan gubbe sover med en finfin "tåspretare", ni vet vad jag menar, sån där man kan ha om man vill måla tånaglarna o dy.
Lite småkvavt är det här också. Ute ska det tydligen vara 29 grader med ser inte så ut med all dimma och grå himmel som bör nämna låter skymta finfina berg där bortåt kanten.

Nej nu ska vi nog börja runda av här, får nog snart gå ombord. Avgång 0900 för att sedan sitta på min redan ack så tillplattade rumpa i ytterliggare 9 timmar. Tacka vet jag stödstrumpor dock, så allt för hemskt är det inte. Vi får se om vi hinner lägga upp någon bild, det trådlösa internet vi fick tag på är ju inte det snabbaste. Plats 54-70, det är vi.

Vi ses snart! / Lisa

NU åker vi!!!

Ja då sitter vi här och folk har börjat gå ombord på planet! Jag är lite orolig över att folk har handbagage lika stort som mitt och lisas bagage?! checka in förfan.. Limoresan hit var väldigt bekväm och det gick fort och smidigt, vidare rapportering senare, nu ska vi flyga moooot Sydney! :)

hejdå / Erika

Resfeber?

Borde inte den ha smugit sig på vid det här laget?

Tror inte riktigt att jag har förstått att vi snart åker, för jag känner absolut ingenting. Inte minsta lilla fladder av nån fjäril, oro eller feber. Kan bero på att jag inte har kommit igång med packningen ordentligt än...
Usch ja, den har jag kvar, men faktum är att om dryga 20 timmar lyfter flygplanet med Lilla Magnusson och mig själv på väg mot Australien. Där vi under fem veckor kommer att leka Indiana Jones och, åtminstone försöka, undvika att bli hajmat.

Snart bär det av; två lantlollor från norr mot DownUnder!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0